Rentukka avattiin vuonna 1972 Kortepohjaan ja siitä tuli suosittu illanviettopaikka jyväskyläläisten keskuudessa. Rentukan portaissa jonotettiin sisään pääsyä 1980-luvun kultavuosina. Ravintola-ala muuttui 1990-luvulla ja asiakkaat siirtyvät keskustan trendikkäisiin ravintoloihin. Rentukan omistajat vaihtuivatkin useaan kertaan ja vuonna 2016 ravintolan toiminta lopetettiin. Rentukka sai uuden elämän perusteellisen remontin myötä ja lopputulosta pääsee nyt ihailemaan. Täysin uudistettu Rentukka avattiin maanantaina 22.1.2018 klo 9.00, tervetuloa tutustumaan!

Rentukassa juhlitaan lauantaista 10.2. alkaen perjantaihin 16.2. asti erilaisten ohjelmien ja tarjousten merkeissä. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

Grand Opening Party lauantaina 10.2.
Uusi, upea ja uskomaton Rentukka, Elävän kylän sydän, juhlii avajaisiaan näyttävästi kimaltaen. Juhlapäivän aikana asiakkaat pääsevät maistelemaan teemaan sopivia makuja ja nauttimaan hyvistä esiintyjistä pitkin päivää. Illalla saa laittaa hippamekon päälle ja viihtyä musiikin parissa, kun energinen bilebändiduo J&J saapuu viihdyttämään avajaisvieraita.

Hyvän olon eväät maanantaina 12.2.
Rentukan avajaisviikon maanantaina tutustutaan terveellisiin elämäntapoihin. Opiskelukykyä ylläpitävät hyvä ruokailurytmi ja terveellinen ruokavalio sekä riittävä arjen liikunta, joita kaikkia Rentukka tarjoaa keskellä Elävää kylää. Hyvän olon eväät -teeman mukaisesti Ravintolassa on tarjolla terveellinen, herkullinen lounas, sekä erikoistarjouksena raikas smoothie. FysioCenter vetää päivän aikana kaksi taukojumppaa klo 10.45 ja 14.45 Rentukkatalon aulassa. Korkeakoululiikunnan kuntosaliohjaaja on paikalla esittelemässä Kuntosalia klo 16 - 20.

Hyggepäivä laskiaistiistaina 13.2.
Rentukassa tiedetään, että hyvinvointi tarkoittaa eri tyypeille eri asioita. Lämpimän kaakaon ja laskiaispullan nauttiminen tarjoushintaan 2,50 €/hlö keskellä päivää Rentukan tunnelmallisessa kahvilassa on hyggeä tanskalaisimmillaan. Vietä kiireetön hetki opiskelujen keskellä ja viivähdä villasukissasi Rentukan Aulassa. Iltapäivällä Marttojen käsityökerhon vetämissä työpajoissa pääsee opettelemaan itsekin käsityötaitoja: neulomista ja virkkaamista esittelevät käsityöpisteet aukenevat klo 16.30. Hyvän mielen kruunaa Korteforte-kuoron esiintyminen klo 18.

Ystävänpäivä keskiviikkona 14.2.
Rentukka on opiskelijan paras uusi ystävä, ja sitä juhlitaan avajaisviikon keskiviikkona. Tarjouksessa vaaleanpunaisia herkkuja Ota toinenkin -hinnalla – voit tarjota kaverille kanssa tai syödä itse kaksi! Saksofonikvartetti DiibaDaaba puhaltelee hyvänolon säveliä. Myöhäisillalla katsotaan yhdessä leffaa screeniltä. Baari on auki ja grilliherkut paistuvat tilauksesta kunnes on aika lähteä kotiin.

Perheen pirskeet torstaina 15.2.
Uusi Rentukka on kiva paikka käydä syömässä myös lasten kanssa. Perheen pirskeet tarjoavat nimensä mukaisesti mukavaa yhdessäoloa ja ohjelmaa koko perheelle. Lasten juurestikkuja ja ainakin yhtä suosikkiperusruokaa voi nautiskella koko päivän. Kaiken kruunaa Lastenteatteri Loihun esitys ”Keksijänero Kemppainen ja avaruuden ikkuna” klo 16.30! Vapaa pääsy!

Perheen pirskeiden kunniaksi normaalihintaisen lounaan yhteydessä yksi lapsi syö veloituksetta (1 maksuton alle 12-vuotias / normaalihintainen buffet -lounas, ei koske Kela-tuettua opiskelija-ateriaa).

Stand Up Perjantai 16.2.
Yleisön pyynnöstä tuodaan Rentukan avajaisviikolle myös klassikko-ohjelmaa, josta vanhan Rentukan kävijät aikanaan innostuivat. Kokenut jyväskyläläiskoomikko Jaakko Suomala tuo Rentukkaan stand up -esityksensä open mic -osuuksineen, jossa aloittelevat koomikot pääsevät kokeilemaan mikin vartta. Ohjelma alkaa klo 21.00. Baarikin on auki, jos ei jaksa kuivin suin kuunnella.

Lisää Rentukan ohjelmasta voit lukea täältä.