Vastuulliset valinnat – Tulevaisuuden kampus – Semman lupaus

Uskomme tavoitteisiimme ja pääsemme niihin vastuullisella ja avoimella yhteistyöllä

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja kehitämme toimintaamme kestävälle pohjalle. Vastuullisuus on meille enemmän kuin vain tapa toimia, se on olennainen osa työtämme – joka päivä.

Vähennetään yhdessä ympäristöä kuormittavia tekijöitä, jotta voimme seisoa ylpeästi valintojemme ja tekojemme takana.

Semman vastuullisuusasioiden takana on seuraavaa:

Vastuullinen hankinta

- Luotettavien yhteistyökumppanien kanssa varmistamme käyttämiemme raaka-aineiden jäljitettävyyden ja alkuperän.

Vastuullinen tarjonta ja kehittäminen

- Tavoitteenamme on ohjata asiakkaamme tekemään yhä terveellisempiä ja samalla ympäristöystävällisempiä valintoja. Hyvä ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia.
- Kasvispainotteisten ruokien on todettu olevan vähemmän ympäristöä kuormittavia kuin lihapainotteisten, siksi meille onkin sydämen asia kehittää erityisesti kasvisruokavaihtoehtojamme kovissa liemissä keitettyjen kokkien ja keittiöpäällikkömme kanssa.
- Ruokalistasuunnittelussa hyödynnämme sesongin mukaisia raaka-aineita.
- Teemme aktiivista suunnittelu- ja kehitystyötä Jyväskylän yliopiston ympäristökoordinaattorin ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.
Teemme jo nyt ympäristötekoja, niin isoissa kuin pienemmissäkin yksiköissämme. Isoissa yksiköissä mm. kierrätämme kaikki maitokartonkipakkaukset. Kestomukien valikoimassa siirryimme myös ympäristöystävällisempään, bambukuidusta valmistettuun materiaaliin.

Vastuullinen toiminta

- Pyrimme minimoimaan hävikin ruokaketjun kaikissa kohdissa ja panostamme ympäristöosaamisen lisäämiseen ravintoloissamme. Kaikki Semmalaiset tulevat suorittamaan ympäristökoulutuksen 2019 vuoden loppuun mennessä.
- Ruokalistasuunnittelussa pyrimme huomioimaan annosmäärät mahdollisimman tarkasti, jotta vältymme turhalta hävikiltä. 
- Ruoanvalmistusprosessissa hyödynnämme koneita mahdollisimman energiatehokkaasti.
- Tavoitteenamme on kertakäyttökuppien määrän vähentäminen 20 000 kappaleella, vuoteen 2019 mennessä.

Hyvää Suomesta, herkullista läheltä

Ravintoloissamme käytetään mahdollisimman paljon suomalaista lihaa, vihanneksia sekä juureksia sesongin ja sadon riittävyyden mukaan. Myös viljatuotteet, kuten leipä ja jauhot, sekä maitotaloustuotteet ja kananmunat ovat pääosin kotimaista alkuperää. WWF:n suositusten mukaan käytämme kestävän kehityksen mukaisia kalalajeja ruokien valmistuksessa.

Semma on mukana Luomun Portaat -ohjelmassa

Valikoimissamme on ruoanvalmistuksessa käytettäviä luomuraaka-aineita. Tämän ansiosta Semma on Luomun portaat -ohjelmassa tasolla kolme. Pyrimme myös huomioimaan lähiruoan tarjonnan mahdollisuuksien mukaan.

Reilun aterian aineksia

Maailma muuttuu kahvikuppi kerrallaan, ainakin Semman kahviloissa ja järjestämissämme juhlissa! Teemme tiivistä yhteistyötä Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Jyväskylän yliopistolle on myönnetty Reilun kaupan korkeakoulu -arvonimi ja sen hakukriteereihin kuuluu mm. Reilun kaupan -tuotteiden käyttäminen kasvavassa määrin kampuksen ravintoloissa sekä kokous- ja juhlatarjoiluissa.