Mikä on Semma?

11 Ravintolaa ja 2 Kahvilaa.

1 Oma leipomo.

70 Työntekijää.

1 000 000 Syötyä lounasta vuodessa

Meidät tunnetaan parhaiten kampusravintoloistamme. Palvelemme niin yliopiston väkeä, kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin yhteensä 13 ravintolan ja kahvilan voimin. Ravintola- ja kahvilapalvelumme sijaitsevat yliopiston kampusalueella, Jyväskylän kaupunginkirjastossa ja Kortepohjan ylioppilaskylässä.

Oma leipomomme, Semma Bakery, sijaitsee Seminaarinmäen ytimessä, jossa valmistamme käsityönä suolaisia ja makeita tuotteita niin myytäväksi toimipisteisiimme kuin juhlatarjoiluiksi. Tarjoamme myös catering-palveluja ja autamme asiakkaitamme erilaisten elämysten järjestämisessä ihan suunnitteluvaiheesta alkaen.

Better food. Better Thinking.

Toimintaamme ohjaa missiomme huolehtia mielen ja kehon energian latauksesta. Asiakkaillemme haluamme tarjota heidän omia valintoja tukevia, monipuolisia vaihtoehtoja. Panostamme laadukkaisiin ja vastuullisesti tuotettuihin raaka-aineisiin, tinkimättä ruoan mausta. Meille on tärkeää, että asiakkaamme poistuvat ravintolastamme akut latautuneena.

Keeps you thinking.

Haluamme olla Suomen ajatuksia herättävin kampusravintola. Pyrimme puhuttelemaan, herättämään keskustelua ja ottamaan kantaa. Haluamme kokeilla rohkeasti uutta, luoda elämyksellisiä ja mieleenpainuvia asiakaskokemuksia sekä yhdistää ihmisiä Jyväskylän yliopiston kampusalueella.

Video: https://drive.google.com/file/d/1tvhwri5vrpYWMCVVhc20d0hea29d3_Ij/view?usp=sharing

Semma työnantajana

Oletko sinä monessa liemessä keitetty kokki tai vaikkapa käsistäsi kätevä kondiittori? Monipuolisena palveluntarjoajana, tarjoamme laajan valikoiman erilaisia työtehtäviä. Useat toimipisteemme mahdollistavat sisäisen liikkumisen sekä antavat mahdollisuuden monipuolisille työtehtäville työntekijän omat toiveet huomioiden.

Elämme ajan hermoilla ja otamme mielellämme uusia haasteita vastaan. Tämä näkyy niin Semman kuin semmalaisten tekemisessä - oli kyseessä sitten juhlatilaisuuden järjestäminen musiikkitalolla tai Kirkkopuiston vappukansan ilahduttaminen herkkuja täynnä olevalla vappuautolla.

Valttikorttinamme on hyvä työilmapiiri sekä mukavat työajat.

Työajat vaihtelevat niin työtehtävästä kuin toimipisteestä riippuen. Vaikka työaikojen painopiste on arkisin päiväsaikaan, sijoittuvat työvuorot välillä mahdollisesti viikonlopulle ja toisinaan myös myöhäiseen iltaan.

Tarjoamme työntekijöillemme kattavan määrän erilaisia työsuhde-etuja, kuten laajennetun työterveyshuollon, vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksen sekä laadukkaan ja edullisen työpaikkaruokailun. Meille on tärkeää, että henkilökuntamme voi hyvin ja heidän hyvinvointia edistääksemme, olemme antaneet mahdollisuuden e-passiin sekä työsuhdepyörään.

Oletko sinä seuraava semmalainen?

 

Tulisiko sinusta seuraava semmalainen?

Hakeminen on helppoa! Lähetä vapaamuotoinen hakukirje ja CV sähköpostitse osoitteeseen sirpa.vilppunen@semma.fi ja jarmo.sallinen@semma.fi niin olemme sinuun yhteydessä.

 

Uratarinat

Hannu, kokki

imageuij7l.png

“Semmassa parasta on hyvät työkaverit ja mukavat työajat”

Hannun taipale Semmalla alkoi vuonna 2017 alunperin vuokrafirman kautta, jolloin hän teki satunnaisesti tunteja Semman keittiössä. Vuoden lopussa Hannun positio vakiinnutettiin ja hänestä tuli vakituinen semmalainen.

Hannu työskentelee tällä hetkellä Piaton kokkina. Hän kertoo tavallisen työpäivänsä muodostuvan suurelta osalta ruoan valmistuksesta sekä keittiön muista askareista, kuten keittiön puhtaana pitämisestä ja ruoan valvonnasta. Hannu on ollut myös päävastuussa Piaton paistopisteestä, eli grillistä, jossa hän on päässyt hyödyntämään aikaisempaa à la carte -kokemustaan. Paistopisteellä Hannu kertoo päässeensä käyttämään myös hieman enemmän luovuutta, minkä hän kertoo rikkovan mukavasti lounasravintola työskentelyn perinteistä kaavamaisuutta. Virkistävää vaihtelua tuovat myös erilaiset juhlatilaisuudet ja -keikat, joista erityisesti mieleen on jäänyt yhdessä Kyrö Distilleryn kanssa järjestetty tilaisuus musiikkitalolla. 

Työskentelystään Semman kokkina kertoo Hannu oppineensa erityisesti tiimityöstä. Kiireisen arjen keskellä on todella tärkeää, että työskentely toimii saumattomasti. Erityisen tärkeitä tässä työssä ovatkin olleet tiimityöskentelytaidot, kommunikointikyky sekä tilanneherkkyys.

Hannun mielestä parasta tässä työssä on työkaverit, joiden hän kuvailee olevan tärkeä voimavara. Hannun mukaan mukavat työkaverit eivät rajoitu vain omaan toimipisteeseen vaan hän kehuu koko henkilökunnan olevan todella vastaanottavaisia ja mukavia: “Olen monessa toimipisteessä käynyt ja aina on ollut todella vastaanottavainen olo. Aina on ollut mukava mennä muihinkin toimipisteisiin ja näin on saanut myös uusia työkavereita muistakin ravintoloista. Hyvät työkaverit joka toimipisteessä, joka onkin oma suosikkiasia tässä työpaikassa.” Hyvien työkavereiden lisäksi Hannua miellyttää erityisesti Semman mukavat työajat, jotka painottuvat pääasiassa päiväaikaan.

Hannu kuvailee Semmaa reiluna ja joustavana työnantajana. Hän kokee oman suhteensa esimiehiinsä olevan suhteellisen rento ja kehu erityisesti sitä, miten asiat ovat aina järjestettävissä. Hannu kuvailee Semman olevan pippurinen, jonka hän kertoo korostuneen erityisesti pandemia aikana: “Tässä on saanut melko pienellä porukalla tehdä ja puhaltaa yhteen hiileen. Ei ole tullut sellaista tunnetta, että jäisi yksin asian kanssa vaan jos on joku huolettanut, niin se on aina loppujen lopuksi saatu hoitumaan.”

 

Sini, tarjoilija

imageftm1u.png

“Semmalla päivät eivät koskaan ole sisaria toisilleen”

Sinin ura semmalaisena alkoi työharjoittelun merkeissä. Kouluttautuessaan palveluvastaavaksi teki hän työharjoittelunsa Semmalla (silloisella Sonaatilla), Piaton toimipisteellä. Lopulta Siniä pyydettiin vuokrafirman kautta tekemään muutamia tilaustarjoilu -vuoroja Lozzille ja loppu onkin Sinin mukaan historiaa: “viisi vuotta sitten jäin sille tielle, kun tulin tekemään niitä muutamia vuoroja”.

Näiden viiden vuoden aikana Sini on päässyt työskentelemään kaikissa toimipisteissä, ala-aste poislukien. Tilaustarjoilun hallitseva Sinin vakiinnutettiin lopulta pääkampuksella sijaitsevaan kahvila Belvedereen, sen valmistuttua remontista.

Sini kertoo arkensa kahvila Belvederessä koostuvan perinteisten kahvilan työtehtävien lisäksi myös erilaisista tilaustarjoilusta, aina perinteisistä kahvituksista suurempiin konsertteihin. Arki Belvederessä saattaa siis päivittäin vaihdella suurestikin, jonka Sini kuvaileekin olevan tämän paikan suurin rikkaus.

Sini kertoo oppineensa Semmalla paljon. “Päivät eivät ole ikinä sisaria toisilleen, päivät vaihtelevat ja pitää osata heittäytyä mukana. Kaavoille ei tule kangistua. Se on iso rikkaus mutta vaatii myös avoimuutta”, kertoo Sini. Sini kehuu myös Semman antamia mahdollisuuksia kouluttautumiselle ja kertoo viime viikolla käyneensä erikoiskahvikoulutuksessa Helsingissä.

Sinille palkitsevinta tässä työssä ovat asiakkaat. Sinin mukaan Belvederessä käy paljon vakioasiakkaita, joiden nimet ja jopa tilaukset ovat tulleet tutuksi vuosien mittaan. Vaikka opiskelijat saattavat opintojensa jälkeen suunnata muualle, on aina hauskaa kun he tulevat takaisin käymään ja vaihtamaan kuulumisia kahvilassa.

Sini kuvailee Semman olevan työpaikkana monipuolinen ja joustava. Sinin lempiasia työssänsä on päivien vaihtuvuus ja se miten yksikään päivä ei ole samanlainen. Parasta Semmassa onkin yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen: “ongelmakohtia ollaan ratkottu aina yhdessä”. Sini toimii myös Semman pääluottamusmiehenä, johon hänet valittiin semmalaisten toimesta.  

 

Asiakastarina

Tiina Aho, johdon assistentti

imagep3gnh.png

Jyväskylän yliopiston johdon assistenttina Tiina toimii yliopiston päärakennuksessa monipuolisissa työtehtävissä. Työhön kuuluu säännöllisesti myös tilaustarjoiluiden tekemistä, mitä kautta hänelle ovat tulleet tutuiksi tarjoamamme catering-palvelut sekä oma leipomomme, Semma Bakery.

Asiakkaana Tiina on päässyt näkemään Semman kasvun Sonaatti-ajoilta nykypäivään saakka. Tiina allekirjoittaa Semman monipuolisuuden ja kertoo ihmettelevänsä Semman joustavuutta: “Sitä venymistä jaksan aina ihastella. Tässä korona-aikana olen nähnyt mielettömiä suorituksia ja uuden keksimistä. Sellaista muokkaantumista, että aina keksitään jotain uutta ja kivaa.” 

Tilaustarjoilujen tilaamisen kautta Tiinalle on tullut tutuksi leipomomme, jota hän sanojensa mukaan jaksaa aina ylistää muille. Yliopiston edustajana Tiina pääsi valitsemaan ja nimeämään vuoden 2022 JYU-leivoksen, joksi valikoitui minttu-cappuccino-mousseleivos, Aurora. 

Tiina kertoo yhteistyön Semman kanssa olevan helppoa. Asiakkaana hän pitää myös erityisesti siitä, että toimipisteiden henkilökunta pysyy pitkälti vakiona ja esimerkiksi lounasta hakiessaan pääsee törmäämään tuttuihin henkilöihin. Luottamus on pitkän asiakkuuden sekä yhteistyön helmi. “On tärkeää, että pystyn luottamaan ravintolapalvelun toimittajaan. Se jättää minulle vapaat kädet huolehtia tilaisuuden muihin järjestelyihin ja voin luottaa, että Semma hoitaa osuutensa samalla hyvällä otteella kun mihin olen tottunut”, kertoo Tiina. 

Yliopiston työntekijänä Tiina on päässyt näkemään ja kokemaan palveluitamme laajalla skaalalla, mikä on vahvistanut hänen näkemystään Semmasta monipuolisena palveluntarjoajana. “Heiltä hoituu kaikki. Toisessa päässä on Kela-tuettu opiskelijalounas ja toisessa päässä on valkoiset pöytäliinat ja fine dining”, kuvailee Tiina.